Blog

SEO Website Development – Ενσωμάτωση SEO από την αρχή σε 3 στάδια

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 15 λεπτά

Αποφασίσατε να δημιουργήσετε ένα νέο website, blog, eshop, forum, portal κλπ για την επιχείρηση ή προσωπικό. Είναι μια συναρπαστική διαδικασία, που εμπεριέχει σχεδιασμό, στρατηγική και τελικά το λανσάρισμα στο κοινό που έχετε ή επιθυμείτε να αποκτήσετε.

Συνέχεια στο άρθρο “SEO Website Development – Ενσωμάτωση SEO από την αρχή σε 3 στάδια”

Φιλοξενία WordPress site (Hosting)

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 12 λεπτά

ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

Πολλές φορές δεν του δίνουμε τη σημασία που πρέπει αλλά η ιστοφιλοξενία (web hosting) είναι ίσως η πιο κρίσιμη παράμετρος για την επιτυχία ενός website ή eshop. Όπως και με την αγορά ενός laptop ή PC δεν υπάρχει το καλύτερο ή το χειρότερο. Επιλέγουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας (ίσως και λίγο παραπάνω ώστε να καλύψουμε κάποιες μελλοντικές ανάγκες). Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώσουμε dedicated server με 64GB ram και 8 πυρήνες cpu για ένα eshop που θα έχει 1000 επισκέπτες το μήνα.
Πέρα όμως από τις υπερβολές, η επιλογή του κατάλληλου πακέτου φιλοξενίας για τις ανάγκες σας θα βελτιώσει και το SEO και θα αυξήσει τις πωλήσεις.

Συνέχεια στο άρθρο “Φιλοξενία WordPress site (Hosting)”

Πώς να μειώσετε την εγκατάλειψη καλαθιού στο e-shop σας (και να αυξήσετε τα κέρδη σας) – 18 tips

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 19 λεπτά

Σύμφωνα με το Baymard Institute σχεδόν το 70% των αγοραστών εγκαταλείπουν καλάθι αγορών τους προτού ολοκληρώσουν την αγορά.
Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι τα νούμερα αυτά μπορεί να είναι και μεγαλύτερα με τις εγκατάλειψεις του καλαθιού αγοράς να κυμαίνονται μεταξύ 80% και 90%.
Είτε έτσι είτε αλλιώς το πρόβλημα παραμένει και είναι ότι οι (υποφήφιοι) αγοραστές φεύγουν χωρίς να αγοράσουν. Αυτό σημαίνει ότι οι λιανοπωλητές του e-commerce χάνουν ένα τεράστιο ποσό δυνητικού εισοδήματος.
Συγκεκριμένες μελέτες το τοποθετούν στο ιλιγγιώδες ποσό των διακοσίων εξήντα δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ΗΠΑ και ΕΕ.

Συνέχεια στο άρθρο “Πώς να μειώσετε την εγκατάλειψη καλαθιού στο e-shop σας (και να αυξήσετε τα κέρδη σας) – 18 tips”

Σύγχρονες τάσεις στον σχεδιασμό ιστοσελίδων

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 13 λεπτά

Οι σχεδιαστικές και στυλιστικές τάσεις επηρεάζουν έντονα τον σχεδιασμό ιστοσελίδων, τα γραφικά, βίντεο και φωτογραφίες και αυτό φαίνεται και από τις νέες ή επανασχεδιασμένες παρουσίες γνωστών ιστοτόπων όσο και από τα downloads των χρηστών από γνωστές πηγές όπως το envato.

Συνέχεια στο άρθρο “Σύγχρονες τάσεις στον σχεδιασμό ιστοσελίδων”

Περιγραφές Προϊόντων σε eshop

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 9 λεπτά

Αυτές τις μέρες, φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι έχουν ή σχεδιάζουν να αποκτήσουν ηλεκτρονικό κατάστημα. Πλατφόρμες όπως το WooCommerce και το Shopify διευκολύνουν την εκκίνηση μιας, οπότε γιατί όχι; Όμως, η δημιουργία ενός καταστήματος δεν ισοδυναμεί με επιτυχία. Υπάρχουν πάρα πολλές παράμετροι μέχρι να φτάσετε στο σημείο το ηλεκτρονικό σας κατάστημα να παράγει σταθερές πωλήσεις (και εισόδημα).

Συνέχεια στο άρθρο “Περιγραφές Προϊόντων σε eshop”

SEO για eshops 15 tips

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 15 λεπτά

Μερικά tips για να ετοιμάσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα για το Google και τις άλλες μηχανές αναζήτησης

Συνέχεια στο άρθρο “SEO για eshops 15 tips”

20 Ερωτήσεις που κάθε υποψήφιος ιδιοκτήτης ηλεκτρονικού καταστήματος πρέπει να σκεφτεί

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 14 λεπτά

Το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν είναι πυρηνική φυσική. Χρειάζεται έρευνα, λογική, υποθέσεις, μαντεψιές και ρίσκα για να δημιουργηθεί μία επιτυχημένη online επιχείρηση.
Όταν σκεφτείς να δημιουργήσεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, πρέπει να φτιάξεις πρώτα ένα επιχειρηματικό πλάνο που θα περιλαμβάνει και τη συνεργασία με τον developer ή την εταιρία που θα αναλάβει την κατασκευή. Κάνοντας και απαντώντας στις σωστές ερωτήσεις, πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία της κατασκευής, μπορεί να σε γλιτώσει από πολλά προβλήματα, χαμένο χρόνο και ίσως χρήμα.
Ιδού λοιπόν τι θα πρέπει να σκεφτείς εκ των προτέρων:

Συνέχεια στο άρθρο “20 Ερωτήσεις που κάθε υποψήφιος ιδιοκτήτης ηλεκτρονικού καταστήματος πρέπει να σκεφτεί”

Σύγχρονοι τρόποι να βγάλεις χρήματα από ένα website

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 15 λεπτά

PRO TIP – Χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά!

Είναι δυνατόν να κερδίσεις ένα καλό εισόδημα από την ιστοσελίδα σου; Η απάντηση είναι σίγουρα “Ναι” – υπό προϋποθέσεις.
Και η αλήθεια ότι θα χρειαστεί και σκληρή δουλειά.

Καθώς ασχολίες όπως το blogging ή το να είσαι Influencer εξελίσσονται πλέον σε επαγγέλματα παρά σε χόμπυ, είναι εύκολο να υποθέσει κανείς ότι το να βγάλεις λεφτά στο Internet είναι απλή υπόθεση. Μπορεί δηλαδή απλά να δημιουργήσεις ένα blog να βάλεις μερικές διαφημίσεις και να κάθεσαι να βλέπεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό να μεγαλώνει.

Συνέχεια στο άρθρο “Σύγχρονοι τρόποι να βγάλεις χρήματα από ένα website”

eShop για όλους από το ΕΣΠΑ! (Νέος κύκλος)

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Νέος κύκλος του προγράμματος e-Λιανικό

Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής: 09 Ιουλίου 2021 ώρα 13:00

Η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής ορίζεται η 29η Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15:00

Το πρόγραμμα έχει κλείσει. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας

Μεγάλο ενδιαφέρον στον κόσμο του λιανικού εμπορίου έχει δημιουργήσει η αναμενόμενη συγχρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ δράση “e-λιανικό” για τη δημιουργία ή αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος.
Σε κάθε επιχείρηση (διακριτό ΑΦΜ) θα αποδίδεται συνολική επιχορήγηση έως του ποσού των 5.000,00€ για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και την υλοποίηση άυλων ενεργειών (Λογισμικό / υπηρεσίες) με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος.

Εφόσον η επιχείρηση (διακριτό ΑΦΜ) διέθετε ήδη ηλεκτρονικό κατάστημα πριν τις 18/3/2020, τότε αυτό δύναται να αναβαθμιστεί με δικαιούμενη επιχορήγηση έως του ποσού των 1.500,00 €. Ως έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 18η Μαρτίου 2020. Συνεπώς, το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών θα πρέπει να έχει εκκινήσει ως Φυσικό και Οικονομικό αντικείμενο από την ημέρα αυτή και μετά.

Συνέχεια στο άρθρο “eShop για όλους από το ΕΣΠΑ! (Νέος κύκλος)”

Landing pages – Αποτελεσματικός Σχεδιασμός

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 16 λεπτά

Οι σελίδες υποδοχής (landing pages) είναι ένας γενικός όρος για στοχευμένες ιστοσελίδες με συγκεκριμένο σκοπό, συνήθως την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων και υπηρεσιών, ερωτηματολόγια, δημοσκοπήσεις ή διάφορες άλλες προωθητικές ενέργειες. Έχουν τα εξής γενικά χαρακτηριστικά:

Συνέχεια στο άρθρο “Landing pages – Αποτελεσματικός Σχεδιασμός”