Δ.Ε.Υ.Α. Πυλαίας Χορτιάτη

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη αποτελεί μία από τις πιο δραστήριες και ζωτικής σημασίας Υπηρεσίες του Δήμου, καθώς ικανοποιεί τις ανάγκες των δημοτών του για ποιοτικό πόσιμο νερό. deya pylaias hortiati Δραστηριοποιείται εντός των ορίων ενός από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης και καθώς καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι του, υπήρχε επιτακτική ανάγκη αφενός για ενημέρωση και άμεση επικοινωνία με τους δημότες που κατοικούν εντός των δικτύων της και αφετέρου για απλοποίηση των διαδικασιών της ίδιας της επιχείρησης, βασιζόμενη σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό εργαλείο διαχείρισης της πληροφορίας. Συνεπώς χρειαζόταν έναν ενημερωτικό ιστότοπο, ένα mini news site, με καθημερινή και συνεχή ροή νέων, που αφορούν θέματα ύδρευσης, αποχέτευσης, ποιότητας νερού, μετρήσεις, λογαριασμούς, διακοπές, βλάβες, προκηρύξεις, διαγωνισμούς, έργα και δράσεις της Δημοτικής Επιχείρησης.

Το site κατασκευάστηκε πάνω σε 2 άξονες:

  • Αποτελεί έναν οδηγό για τον πολίτη για όλες του τις συναλλαγές με τη Δημοτική Επιχείρηση, που απλοποιεί τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η ιστοσελίδα κατασκευάστηκε έτσι, ώστε κάθε πολίτης να αντλεί τις πληροφορίες για τις διάφορες διαδικασίες αλλά και τα έντυπα που χρειάζεται από το σπίτι του, απλοποιώντας τις διαδικασίες και εξοικονομώντας χρόνο και κόπο.
  • Δίνει άμεση πρόσβαση στους καταναλωτές σε σημαντικές ανακοινώσεις και τελευταία νέα, που αναρτά η Δ.Ε.Υ.Α. στο γραφείο εξυπηρέτησης κοινού της υπηρεσίας της, όπως έκτακτες ή προγραμματισμένες διακοπές νερού.
Για τους παραπάνω λόγους, η ενημέρωση από την επιχείρηση συμπληρώνεται με τη δυνατότητα εγγραφής στο RSS με email, για όποιον ενδιαφέρεται να ενημερώνεται κατευθείαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για κάθε καινούργια είδηση που ανεβαίνει στο site. Όσον αφορά στο design που επιλέχθηκε, είναι λιτό και απλό για εύκολη χρήση από το ευρύ κοινό, ξεκάθαρη πλοήγηση και προσέγγιση mobile first, με τη λογική ότι αν κάτι δεν είναι αρκετά σημαντικό, ώστε να φαίνεται στο mobile view (responsive design), τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης. Αισθητικά επιλέχθηκε το λευκό και το μπλε, δηλαδή τα χρώματα της Επιχείρησης Ύδρευσης, με ανάλογη sans-serif γραμματοσειρά, για έναν αρμονικό συνδυασμό μοντέρνων και πιο κλασικών στοιχείων, έτσι ώστε να ταιριάζει στο προφίλ μιας Δημόσιας Υπηρεσίας.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της Δ.Ε.Υ.Α. Πυλαίας Χορτιάτη

SCREENSHOTS

deya website responsive design for all devices

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ SCREENSHOTS

deya departments
deya frequently asked questions
deya save water guide
deya water campaign

Sharing is caring!